dimecres, 12 de juliol del 2017

la model ens parla


La biblioteca de la quarta galeria de la presó Model.

La Model ens parla: 113 anys, 13 històries
La Model es podrà visitar, amb cita prèvia, des del 3 de juliol fins al 26 de novembre de 2017. Totes les visites seran concertades i gratuïtes i duraran aproximadament una hora i mitja.

La visita es formula com una experiència i com un recorregut de coneixement i aprenentatge. Es fa en grup sobre un itinerari preconcebut. Per accedir a la presó s'ha de passar per 3 cancells que s'obren i tanquen al pas dels visitants.
Així, d'una banda, es podrà veure alguns dels elements emblemàtics de la presó, com ara: el pati d'accés, els cancells i el passadís d'accés; el panòptic; la 4a galeria, una de les que s'ha mantingut més fidels al projecte original, el pati de la 4a galeria, el locutori i la paqueteria.
D'altra banda, es podrà visitar l'exposició «13 històries de la Model», situada a la 5a galeria. L'exposició presenta 13 moments i 13 persones o col·lectius emblemàtics de la història de la presó i de la seva vinculació a la història de la ciutat i del país. Cadascun d'ells s'associa amb una data i un context o una temàtica, per exemple, el president Companys, Ferrer i Guàrdia, Puig Antich o el Vaquilla.
El comissari de la visita és Agustí Alcoberro, historiador, museòleg i professor d’història moderna a la Universitat de Barcelona. També ha estat director del Museu d'Història de Catalunya.
Generalitat de Catalunya. Departament de Justícia. Visites a la Model.


 [Font de les fotografies: PepVives #llibrèfils‏ @pepvivesBIB] 

Ja que hi som posats:
Les biblioteques de presó a Catalunyatesi doctoral d'Andreu Sulé Duesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada