diumenge, 2 de març del 2014

el nét d'ivan ilic mosjukine



Font de les imatges: In & Out Barcelona.

«Lletraferit és segons el diccionari, un amant de conrear les lletres. Lletraferit, segons els carrers de Barcelona, és una cafeteria-llibreria que es troba al carrer de Joaquin Costa. Aquest petit racó literari ofereix llibres per comprar i llegir, sofàs i butaques còmodes i un ambient relaxat a base de bons còctels, una gran varietat de tés i una oferta deliciosa de cupcakes.
La història del Lletraferit és ben curiosa. El seu amo, el senyor Alexandre Diego Gary és el fruit del matrimoni de dos grans artistes, el novelista Romain Gary i l'actriu d' À bout de souffle, Jean Seberg. I el bar, el regal que Gary li va fer a la seva mare, que al final de la seva vida havia estat fantasejant amb la idea d'obrir un restaurant a Barcelona. Partint d'aquesta base, la cafeteria no ens pot defraudar, tot en ella té un aire bohemi, peculiar, i potser el toc especial el posa la flaire a llibres i a paper que es respira en l'ambient. Un lloc tranquil per fer una copa, per tenir una plàcida conversa o per refugiar-se de la realitat en móns literaris.
No és estrany trobar-se fragments de novel·les a les taules, com el que està a sobre de la nostra, del llibre Nuestra necesidad de consuelo es insaciable...d'Stig Dagerman, un títol que dóna què pensar. Al nostre costat hi ha una parella de turistes que segurament no tenen ni idea de tota la literatura que amaga aquest bar, ja que estan a la entrada i els llibres no es troben fins que no t'endinses una mica i baixes uns quants esglaons. Potser s'han sentit atrets per les butaques de cuir, buscant un descans però sigui com sigui han entrat perque el Lletraferit té una gràcia especial que convida a tothom a obrir la porta.»

Barcelona Cultura. Racons literaris: El Lletraferit.


Apunts relacionats:
El tercer rus.
El pare de Romain Gary.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada