dilluns, 12 de novembre del 2012

homes que no van existir mai


Que això dels clubs de lectura té molta requesta ens ho confirma el fet que diverses entitats de la ciutat ens hagin manifestat el seu interès en utilitzar aquesta mena de trobades per fer causa comuna. Seria el cas, per exemple, del més que consolidat club de lectura que, amb motiu del dia mundial de la salut mental, celebrem des de ja fa tres anys i a nivell comarcal.
Davant d'aquesta demanda, hem optat per multiplicar-nos en comptes d'adscriure'ns a cada causa utilitzant la programació d'aquest club de lectura (és urgent batejar-lo) com a base d'operacions. Així doncs, la tria de lectures de "decasaalclub" (a manca d'un nom millor) continuarà establint-se amb un criteri (més o menys) literari i, probablement, del tot desencertat. I que organitzarem tants clubs de lectura extres com causes nobles ens siguin proposades.
Feta la prèvia, anem al gra, que avui del que es tracta es de presentar una activitat que hem organitzat conjuntament amb el PuntDona de l'Ajuntament de Vic i que s'inclou en el programa d'actes per commemorar el Dia internacional de la no-violència vers les dones. La cita és el proper dimarts 20 de novembre a les set del vespre a la biblioteca Joan Triadú, la vostra, que dirien a la tele, i ens trobarem per intercanviar impressions sobre la lectura de El secret del meu turbant, de Nadia Ghulam i Agnès Rotger.
La Nadia Ghulam, la protagonista de la història -parlem, per tant, d'un llibre testimonial, d'aquells basats en fets reals- és una noia afganesa que, amb 11 anys, es va veure obligada a fer-se passar per noi per poder treballar i tirar endavant la seva família, en una situació desesperada després de perdre el seu germà a la guerra civil que va portar al poder als talibans i que el seu pare quedés totalment enfonsat arran d’aquells fets. Les prohibicions establertes pel govern dels talibans a les dones van portar a la Nadia a prendre aquesta arriscada decisió.
Si voleu participar-hi -cal afegir que comptarem amb la presència de la Nadia- podeu passar per la biblioteca a recollir el llibre i la guia de lectura que hem elaborat. Consti, però, que també sereu ben rebuts encara que no vingueu llegits de casa.


Feu clic per accedir a la guia.


___________________________
P.S.: El títol de l'apunt l'he tret de l'apartat de la guia de lectura on s'esmenten d'altres casos com el de la Nadia, és a dir, dones que, per una o altra raó, s'han vist obligades a fer-se passar per homes.


3 comentaris:

  1. Li podríeu dir "El club de lectura de la Matilde Urbach", per exemple.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oh, anònim, és tan difícil interpretar correctament la intenció d'un comentari quan no es disposa de la informació que ofereix la cara de qui el fa, que ara no sé si el que portes sota el braç és una floreta o un punyal.
      Sigui com sigui, el nom que proposes estaria bé en cas de patir un atac fulminant d'egocentrisme, així que en prenc nota. No se sap mai. Gràcies.

      Elimina
  2. Rosa et vull fer un comentari personal, pero no se si l, adreça que tinc, és correcta.
    de totes maneres quina tarda i quin horari et puc trobar ?
    Angelina

    ResponElimina